De ideale transitiebrandstof

TRAXX HVO20 is een dieselbrandstof die bestaat uit een combinatie van HVO hernieuwbare diesel en TRAXX Diesel. Hiermee vermindert u uw gebruik van fossiele diesel en de uitstoot van CO2, terwijl u toch aan de eisen van de EN590 dieselnorm blijft voldoen.

Bevat minder fossiele diesel
Bevat minder fossiele diesel
Minder uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof
Minder uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof
Voldoet aan EN590 norm
Voldoet aan EN590 norm

Ga voor duurzaam met HVO diesel

HVO is de meest duurzame brandstof van dit moment. Het is een fossielvrije diesel die wordt geproduceerd uit afgewerkte plantaardige oliën en restafval. Door HVO aan de reguliere diesel toe te voegen, maakt u een grote stap vooruit op gebied van duurzaamheid. Zo reduceert u met HVO20 al 18% CO2 (well-to-wheel). Ook de uitstoot van fijnstof, stikstof en roet ligt een behoorlijk stuk lager dan bij conventionele dieselolie. En last but not least: u gebruikt ook een pak minder fossiele aardolie. Allemaal belangrijke  troeven bij aanbestedingen en opdrachtgevers!

Lees meer: Wat is HVO diesel

Voldoet aan EN590 dieselnorm

TRAXX HVO20 is een dieselbrandstof die bestaat uit 20% HVO en 80% TRAXX Diesel. Hierdoor bevat TRAXX HVO20 als het ware het beste van 3 werelden:

 • Ten eerste bevat het HVO wat zorgt voor een reductie van CO2 en minder fossiele grondstoffen.
 • Ten tweede bevat het TRAXX Diesel waardoor het voldoet aan de EN590 dieselnorm.
 • Ten derde bevat het de TRAXX reinigende moleculen en het bewezen additievenpakket voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.

TRAXX HVO20 voldoet aan de eisen van de NEN-EN590 norm voor dieselbrandstof, en dus probleemloos in alle dieselvoertuigen kan worden gebruikt.

HVO100 of HVO20: wat zijn de verschillen?

Voordelen TRAXX HVO20:

 • Vermindert de uitstoot van CO2 tot 18%
 • Verlaagt de lokale uitstoot van o.a. fijnstof, NOx en zwaveloxiden
 • Zeer goede bescherming tegen bacterieproblemen
 • Beschermt tegen roestvorming in de dieseltank
 • Vermindert wateremulsievorming en veroudering
 • Bevat geen FAME biocomponenten
 • Zeer goede wintereigenschappen
 • Voldoet aan de EN590 specificatie voor diesel
 • Het HVO aandeel is ISCC-EU gecertificeerd als duurzame brandstof

 

Wenst u brandstof met een hoger aandeel HVO zoals bv. TRAXX HVO50 of HVO100? Dat kan! Neem contact met de TRAXX leverancier in uw regio voor meer informatie.

Winterbeveiliging

Vloeistoffen bevriezen tijdens een winter met strenge vorst, ook brandstoffen. TRAXX HVO20 heeft een zeer goede wintervastheid en is ruim voldoende beveiligd voor de Nederlandse winters. Bovendien bevat het geen FAME biocomponenten en dankzij de TRAXX bacteriebestrijder hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over verstopte brandstoffilters met bacterieslieten.

Wilt u graag meer weten over de duurzame en technische voordelen van TRAXX HVO20?  Of liever meteen een offerte aanvragen? Neem dan snel contact op met de TRAXX leverancier in uw buurt.

Ja, ik wil meer weten over TRAXX HVO

  Meer weten over de voordelen van TRAXX

  Onze accountmanagers komen graag bij u langs om toe te lichten hoe u de eigenschappen van TRAXX maximaal kunt benutten.