CO2-neutrale EN590 diesel

Bij veel ondernemers staat CO2-reductie hoog op hun agenda. TRAXX Zero is een EN590 dieselbrandstof die door een slimme combinatie van reductie en compensatie volledig CO2-neutraal is. Zo neemt u meteen een schone, eenvoudige en gecertificeerde start.

Verlaagt brandstofverbruik
Verlaagt brandstofverbruik
Reduceert CO2-uitstoot
Reduceert CO2-uitstoot
Compenseert alle restuitstoot
Compenseert alle restuitstoot

Wat maakt TRAXX Zero klimaatneutraal?

TRAXX Zero is een hoogwaardige dieselbrandstof die door een efficiëntere verbranding uw brandstofverbruik – en dus ook uw CO2-uitstoot – reduceert. De resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door investeringen in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Resultaat: een klimaatneutrale diesel waarmee uw vrachtwagens, bouwmachines en trekkers netto geen CO2-uitstoot veroorzaken.

Bekijk infographic: Wat maakt TRAXX Zero klimaatneutraal

Zuiniger, schoner, beter!

Kiezen voor TRAXX Zero betekent kiezen voor een CO2-neutrale brandstof die ook minder NOx en fijnstof uitstoot. Bovendien geniet u met TRAXX Zero ook van de typische kostenbesparende voordelen van TRAXX Diesel zoals een structurele brandstofbesparing en brandstoffilters die langer schoon blijven. En u kunt morgen al van start gaan: TRAXX Zero voldoet volledig aan de EN590 dieselnorm en is dus geschikt voor alle courante dieselmotoren.

Download de TRAXX brochure

Voordelen TRAXX Zero:

 • 100% klimaatneutraal
 • Verlaagt het brandstofverbruik
 • Reduceert de uitstoot van CO2 met 4%
 • Compenseert alle CO2-restuitstoot
 • Verlaagt de lokale uitstoot van fijnstof en stikstof
 • Uitstekende bescherming tegen bacterieproblemen
 • Voldoet aan de EN590 specificatie voor dieselbrandstof
 • Voldoet aan de VCS standard voor CO2-compensatie

Ons CO2-project: een VCS gecertificeerde waterkrachtcentrale

Voor de CO2-compensatie hebben wij een regionaal waterkracht project gekozen in de staat Himachal Pradesh, district Kullu, in India. De krachtige, natuurlijke stroming van de Malana rivier wordt er gebruikt om op duurzame wijze elektriciteit te genereren. Zo wordt lokaal groene stroom geproduceerd, waardoor de lokale energievoorziening minder afhankelijk wordt van grijze stroom uit grote CO2-onvriendelijke kolencentrales. Het internationale VCS keurmerk waarborgt dat dit ook allemaal netjes en overzichtelijk gebeurt.

Lees meer over ons CO2-compensatieproject

Ja, ik wil meer weten over TRAXX Zero

  Meer weten over de voordelen van TRAXX

  Onze accountmanagers komen graag bij u langs om toe te lichten hoe u de eigenschappen van TRAXX maximaal kunt benutten.