Wat is het verschil tussen TRAXX Diesel en gewone diesel?

TRAXX is een EN590 dieselbrandstof met unieke eigenschappen voor bedrijven met moderne dieselvoertuigen en een eigen tankinstallatie. Maar wat zijn die unieke eigenschappen? En wat zijn de grote verschillen met gewone diesel?

1. Betere prestaties

TRAXX haalt méér rendement uit elke druppel dan reguliere diesel. Hoe dan? Dankzij krachtige reinigende moleculen krijgen vuildeeltjes uit de verbranding geen kans en blijven injectoren altijd schoner. Daarnaast zorgen deze unieke moleculen ook voor een betere doorstroming en snellere verneveling van de diesel.
Resultaat: in een recente praktijktest met een John Deere stage IV trekker werd aan de waterrem 6,8% brandstofbesparing, 4,9% meer vermogen en 4,8% meer koppel gemeten.

2. Minder vervuiling in de motor

Dieselmotoren worden steeds geavanceerder, maar ook fijngevoeliger voor de minste verontreinigingen in het brandstofsysteem. Daarom bevat TRAXX extra krachtige reinigende moleculen met 4-voudige werking. Ze voorkomen vuilophoping in de injectoren en verminderen slijtage en haperingen van de injectornaald. Zo blijven de injectoren langer schoon en kan het brandstofsysteem optimaal functioneren.

3. Beschermt tegen bacterieslierten en veroudering in de dieseltank

Tijdens het tanken kunnen via de ontluchting bacteriën en vocht in de dieseltank terechtkomen. Dat kan razendsnel slijmslierten in de diesel veroorzaken.  Daarom bevat TRAXX een unieke bacteriebestrijder die voorkomt dat bacteriën kunnen uitgroeien tot bacterieslierten. Bekijk hier de video hoe dat precies werkt. Zo wordt de diesel continu beschermd tegen bacterieproblemen. Daarnaast bevat TRAXX een waterafscheider en anti-oxidanten om veroudering van de brandstof tegen te gaan.

4. Minder uitstoot van CO2, stikstof en roet

De efficiënte verbranding heeft ook een positief effect op de emissie-uitstoot. Door het lagere brandstofverbruik gaat ook de CO2-uitstoot omlaag. Ook voor de gezondheid van uw medewerkers is er goed nieuws: dankzij de TRAXX moleculen verloopt de verbranding schoner, wat een lagere uitstoot van stikstof (NOx), fijnstof (PM) en roet (HC) oplevert.

Wilt u meer informatie over TRAXX Diesel ontvangen?