Verno Materieelverhuur stapt over op klimaatneutrale diesel TRAXX Zero

Een slimme combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie leidt tot CO2-neutrale brandstof voor alle vracht- en bedrijfswagens en machines van Verno Materieelverhuur. De overstap naar klimaatneutrale diesel past in de strategie van Verno om bewust om te gaan met mens en milieu en zodoende de milieu-impact van de werkzaamheden te verkleinen.

Klimaatneutrale brandstof

Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik – en daarmee ook de CO2-uitstoot – van dieselmotoren. De resterende CO2-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO2-reductie en klimaatcompensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen volledig wordt gecompenseerd.

Duurzaam ondernemen

Voor Verno Materieelverhuur is, net als bij de meeste bedrijven, het wagen- en machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO2-uitstoot. Voor de bedrijfsvoering op de 7 vestigingen in Noord-Nederland zijn deze onmisbaar, echter als duurzame onderneming kiest Verno daar waar mogelijk voor oplossingen om de uitstoot verder te reduceren.

Gecertificeerd klimaatneutraal

Voor de klimaatcompensatie is TRAXX een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Climate Neutral Group selecteert klimaatprojecten die gegarandeerd elders CO2 reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals TüV. Na afloop van elk kalenderjaar stelt Climate Neutral Group certificaten op voor TRAXX Zero gebruikers, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde CO2.

Duurzame brandstofleveringen

TRAXX leverancier, Slump Oil uit Heerenveen, spant zich actief in om ook de milieu-impact van haar brandstofleveranties te verkleinen. Zo heeft Slump Oil de Lean & Green Star voor duurzame logistiek behaald door in 5 jaar minimaal 20% minder CO2 te hebben uitgestoten tijdens brandstofleveranties aan klanten. De tankwagens van Slump Oil rijden ook op TRAXX Zero om de impact op het milieu te verkleinen.

Voor meer informatie:
www.verno.nl
www.slumpoil.nl
TRAXX Zero productinformatie