Vermogenstest met standaard diesel vs. TRAXX Diesel

Loonbedrijf Gebr. De Boer uit Lottum gebruikt sinds 2015 TRAXX Diesel. Op eigen initiatief en voor eigen rekening heeft Gebr. De Boer met één van haar trekkers, een John Deere 7530, bouwjaar 2011, aan een geijkte waterrem 2 vermogensmetingen laten uitvoeren door landbouwmechanisatiebedrijf Coenders in Lottum.

In juli 2015 is een eerste vermogenstest uitgevoerd. De trekker was toen afgetankt met standaard EN590 diesel. Na de test werd de trekker opnieuw in gebruik genomen door het loonbedrijf en vanaf dan steeds afgetankt met TRAXX Diesel. In september 2016 is dezelfde trekker opnieuw getest, nog steeds met TRAXX Diesel in de tank.

Meer vermogen en meer brandstofbesparing met TRAXX Diesel

Tijdens de test zijn duidelijk meetbare verschillen naar voren gekomen. De resultaten overtroffen ruimschoots de verwachtingen:

  1. Het maximale vermogen is opgelopen van 165,9 pk voor standaard diesel naar 185,7 pk voor TRAXX Diesel. Dit is een verbetering van 11,9%.
  2. Het maximale koppel is opgelopen van 1414 Nm naar 1539 Nm. Dit is een verbetering van 8,8%.
  3. Bij het maximale koppel rond de 1700 toeren heeft de trekker bijna 20 pk meer en is het verbruik verlaagd van 285gr/kWh naar 243,6gr/kWh. Dit is een verbetering van 14,5%.
  4. Indien een bepaald werk 150 á 155 pk vermogen vraagt, was het verbruik voorheen 266,2 gr/kWh en is hier nu 231,2 gr/kWh voor nodig. Dit is een verbetering van 13,2%.
Download hier de volledige testresultaten

Het doel van deze testen was om vast te stellen of er verschillen in rendement kunnen vastgesteld worden tussen standaard EN590 diesel en TRAXX Diesel. Er is gekozen voor een vermogensmeting d.m.v. een waterrem omdat op deze manier externe variabelen zoals weersomstandigheden, type werkzaamheden, rijstijl van de machinist, bandendruk/slijtage, enz. zoveel mogelijk geëlimineerd worden.

Optimale inspuiting en snellere ontbranding besparen brandstof

TRAXX Diesel is een hoogwaardige EN590 dieselbrandstof die speciaal ontwikkeld is voor moderne dieselmotoren. TRAXX Diesel grijpt in op 2 cruciale aspecten van dieselmotoren, namelijk de brandstofinspuiting en het verbrandingstijdstip. Hierdoor haalt TRAXX Diesel structureel het maximale rendement uit elke verbranding.

Heeft u nog vragen over de werking van TRAXX Diesel? Neem dan contact op een TRAXX leverancier in uw regio of stel hier direct uw vraag.