Transportbedrijf test TRAXX Diesel: “3 à 4% zuiniger dan gewone diesel”

Ron Vullings Internationaal Transport uit Venlo is gespecialiseerd in het vervoer van stukgoed en complete ladingen van en naar Italië. In juli 2016 maakte Vullings de overstap naar TRAXX Diesel. “Het technische verhaal achter TRAXX sprak mij aan en de klantreferenties van leverancier Van Kessel Olie trokken mij definitief over de streep” vertelt directeur Ron Vullings. “Maar ik wilde het voordeel wel zelf ervaren”.

Praktijktest met TRAXX Diesel

Daarom besloot Vullings om een praktijktest met 4 Scania’s R450 Euro 6 (bouwjaar 2015/2016) trekker-oplegger combinaties te organiseren. Gedurende 18 maanden werden de verbruikscijfers en ritteninformatie nauwgezet geregistreerd. Deze data werd vergeleken met de verbruikscijfers van dezelfde vrachtwagens tijdens de 15 maanden vóór de overstap naar TRAXX, toen nog standaard diesel getankt werd. Ron Vullings: “Net zoals vrijwel elk transportbedrijf, hebben wij ook te maken met wisselende beladingen. Geen enkele rit is hetzelfde. Toch kan ik er niet omheen dat alle vier de trucks vrijwel vanaf het begin met TRAXX gemiddeld 3 à 4% minder brandstof hebben verbruikt.

Meer trekkracht

De brandstofconsumptie daalde met gemiddeld 1 liter per 100 km op alle vier de trucks, met dezelfde chauffeurs. “Maar wat mij nog het meeste aansprak dat 2 chauffeurs onafhankelijk van elkaar binnen enkele weken op kantoor kwamen. Met de vraag of hun auto’s bij de garage zijn geweest en of er iets extra’s aan is gedaan, omdat de auto’s een betere trekkracht hadden” gaat Vullings verder (de chauffeurs waren niet op de hoogte van het gebruik van TRAXX Diesel). Daarnaast vindt Ron Vullings het ook van belang dat het bedrijf met deze brandstof actief werkt aan een lagere uitstoot van CO2, fijnstof en NOx. “Uiteindelijk hebben wij ook de verantwoording richting de toekomst om hier aan bij te dragen” sluit Ron Vullings af.

Optimale inspuiting en snellere ontbranding besparen brandstof

TRAXX Diesel is een hoogwaardige EN590 dieselbrandstof die speciaal ontwikkeld is voor moderne dieselmotoren. TRAXX Diesel grijpt in op 2 cruciale aspecten van dieselmotoren, namelijk de brandstofinspuiting en het verbrandingstijdstip. Hierdoor haalt TRAXX Diesel structureel het maximale rendement uit elke verbranding.

Heeft u nog vragen over de werking van TRAXX Diesel? Neem dan contact op een TRAXX leverancier in uw regio of stel hier direct uw vraag.