Schiermonnikoog zet in op duurzame mobiliteit met TRAXX HVO100 fossielvrije diesel

Een duurzaam en energie-zelfvoorzienend eiland zijn: dat is de ambitie van Schiermonnikoog. De kleinste gemeente van Nederland laat het niet bij mooie woorden: zo zijn de eilanders bijvoorbeeld al helemaal zelfvoorzienend op het gebied van drinkwater, zonder leiding vanaf de vaste wal.

Afgelopen week zette de gemeente ook een grote stap in de richting van duurzame, klimaatneutrale mobiliteit. Toen vond de eerste levering TRAXX HVO100 fossielvrije diesel plaats door brandstofleverancier Slump Oil. Alle dieselvoertuigen van de gemeente Schiermonnikoog gaan vanaf nu TRAXX HVO100 diesel tanken.

CO2-neutrale diesel

TRAXX HVO100 is een volledig fossielvrije en hernieuwbare diesel met een CO2-reductie van maar liefst 89% t.o.v. fossiele diesel. De resterende CO2-uitstoot worden duurzaam gecompenseerd zodat een 100% CO2-neutrale brandstof ontstaat. Door een efficiƫntere verbranding zorgt TRAXX HVO100 bovendien ook voor minder uitstoot van fijnstof, stikstof en zwaveloxiden. En dat is weer fijn voor mens, dier en milieu.

Uniek voor Schiermonnikoog is dat bij het plaatselijke openbare tankstation de C02-uitstoot voor alle brandstoffen wordt gecompenseerd. Zo hebben alle inwoners en bedrijven de kans om klimaatneutraal te tanken, en zodoende samen met de gemeente invulling te geven aan de duurzaamheidsambities van het eiland.