Premium diesel, wat is dat?

In premium diesel zitten extra additieven waardoor de houdbaarheid van brandstof wordt verbeterd, de motor wordt schoon gehouden en vervuiling wordt tegengegaan. Dit zorgt ervoor dat premium diesel beter presteert. Lees hier verder voor meer voorbeelden.

Het verschil tussen premium diesel en normale diesel

Het woord premium zegt het eigenlijk al. Dit betekent letterlijk: meerwaarde, iets extra’s. Hier zit ook het verschil in. Premium diesel heeft in vergelijking met gewone diesel extra additieven toegevoegd. Additieven zijn stoffen die bewust aan iets worden toegevoegd om eigenschappen te verbeteren. Premium diesel zorgt ervoor dat de houdbaarheid van de brandstof wordt verbeterd en vervuiling wordt tegengegaan.

Een voorbeeld hiervan is dat premium diesel een additief kan bevatten die voorkomt dat vuilophoping zich gaat nestelen in het brandstofsysteem van de motor en daardoor kan gaan slijten en haperen. Wanneer de injectoren schoon blijven, kan het brandstofsysteem optimaal functioneren. Daarnaast kan een premium diesel ervoor zorgen dat er geen slijmslierten, roest en wateremulsies in de dieseltank achterblijven. Dit zorgt ervoor dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden en de dieseltank schoon blijft.

EN590 norm

Net als normale diesel, moet ook premium diesel voldoen aan de EN590 norm. EN590 staat voor Europese Norm voor dieselbrandstof en is een wettelijke eis waaraan diesel moet voldoen. Dit is belangrijk voor de motorconstructeurs zodat zij weten op welke kwaliteit zij hun motoren moeten afstemmen. Het is ook belangrijk voor eindgebruikers, zodat zij zeker zijn dat ze altijd en overal in Europa een constante kwaliteit diesel kunnen tanken of in hun dieseltank geleverd krijgen. Daarom voldoet premium diesel ook aan de EN590 norm, zodat deze in alle motorvoertuigen gebruikt kan worden.

Bekijk hier alle EN590 specificaties

TRAXX: jouw premium diesel

Een mooi voorbeeld van een premium diesel is TRAXX. TRAXX staat al jaren synoniem voor kwaliteit. Deze brandstoffen zijn speciaal ontwikkeld voor moderne dieselmotoren én langdurige opslag in tankinstallaties waardoor ze zuiniger, schoner en beter zijn dan andere brandstoffen. Vóórdat TRAXX een nieuwe dieselkwaliteit introduceert, wordt deze eerst aan een zeer uitgebreid testprogramma onderworpen. Hier vind je hét bewijs waarom TRAXX diesel de beste kwaliteit heeft.

TRAXX is een premium diesel die méér rendement haalt uit elke druppel dan reguliere diesel. Waarom? Met TRAXX haal je meer vermogen uit je motor. Verminder je de CO2-uitstoot aanzienlijk. Én voorkom je bacteriegroei en filterproblemen. Kortom: een premium diesel die bewezen efficiënt is, minder emissies uitstoot, filterproblemen voorkomt én aan de EN590 norm voldoet.

Ga naar de productpagina van TRAXX diesel

Meer weten over de voordelen van TRAXX Diesel

Onze accountmanagers komen graag bij u langs om toe te lichten hoe u de eigenschappen van TRAXX Diesel maximaal kunt benutten.