Beproefde bescherming tegen bacterieproblemen en vervuilde brandstoffilters

Buitenlucht bevat van nature uit (onschadelijke) microben. Tijdens het aftanken wordt deze lucht in de dieseltank aangezogen. In combinatie met vocht kunnen deze bacteriën echter razendsnel slijmslierten vormen in uw dieselopslagtank en/of de brandstoftanks van uw machines. Het resultaat? Brandstoffilters slaan dicht, de brandstoftank(s) moet worden gereinigd en stilstand van uw wagen- of machinepark. In extreme gevallen kunnen zelfs de kleppen en injectoren van dieselmotoren schade oplopen.

Om deze onnodige kosten te voorkomen, bevatten TRAXX brandstoffen een unieke bacteriebestrijder. Dit preventieve beschermingsmiddel voorkomt dat bacteriën groeien en vervolgens slijmslierten produceren. Deze preventieve werking is getest en goedgekeurd in de ASTM E1259-10 test, een internationale testmethode om bacteriegroei in diesel te meten.

Bovendien is de TRAXX bacteriebestrijder bestand tegen de hoge temperaturen van bv. een dieseltank die in de zon staat of van warme retourdiesel die vanuit het commonrail systeem terug naar de brandstoftank wordt gevoerd. TRAXX blijft ook bij temperaturen tot 150ºC zijn werking behouden. Zo wordt uw brandstof in alle omstandigheden continu beschermd tegen dure en ongewenste bacterieproblemen.

Eigenschappen van de TRAXX bacteriebestrijder:

  1. Beschermt tegen alle soorten bacteriën, schimmels en gisten
  2. Geslaagd voor de ASTM E1259-10 bacterietest
  3. Continue bescherming: elke liter TRAXX bevat enkele druppels bacteriebestrijder
  4. Is ontwikkeld voor permanent gebruik en voorkomt dat bacteriën resistent worden
  5. Behoud zijn werking tot minstens 150ºC (bv. bij retourbrandstof van commonrail systemen)
  6. Heeft geen gevolgen voor milieu en gezondheid t.o.v. standaard diesel
  7. Zeer goede track record in het voorkomen van bacterieproblemen

Download hier de infographic hoe bacteriegroei in dieselbrandstof ontstaat.