J.H. Lübbers Emmen pakt CO2-uitstoot snel, praktisch en effectief aan met TRAXX Zero

J.H. Lübbers Emmen is een zelfstandige handelsonderneming in bouwmaterialen, tuinhout en sierbestrating. Het aanbieden van kwaliteitsproducten, vakkundig advies en correcte service staan bij dit familiebedrijf al jaren hoog in het vaandel, en daar mag vanaf heden ook duurzaam transport aan worden toegevoegd.

CO2-neutrale dieselbrandstof

Ondanks het moderne wagenpark, brengen het vervoer naar de klant en de transportbewegingen op het eigen terrein toch behoorlijk wat CO2-uitstoot met zich mee. Zaakvoerders Hans en Wijnanda Lübbers hadden de wens om dit probleem snel, praktisch en effectief aan te pakken.

Na overleg met brandstofleverancier Slump Oil uit Heerenveen werd gekozen voor de CO2-neutrale TRAXX Zero dieselbrandstof. Deze brandstof veroorzaakt behoorlijk minder CO2, NOx en fijnstof uitstoot dan conventionele diesel. De resterende CO2-uitstoot wordt op gecertificeerde wijze gecompenseerd d.m.v. duurzame windenergieprojecten – alles tesamen goed voor een CO2-vermindering van zo’n 55.000 kg CO2 per jaar!

VCS gecertificeerd

Deze grote CO2-impact in combinatie met de praktische voordelen gaven voor J.H. Lübbers Emmen de doorslag. TRAXX Zero kan probleemloos in het bestaande dieselwagenpark worden gebruikt en de CO2-vermindering is VCS gecertificeerd en hierdoor dus gewaarborgd. De keuze voor TRAXX Zero is één van de ‘bouwstenen’ waarmee dit 25-jarige bedrijf werkt aan een verantwoorde en toekomstgerichte bedrijfsvoering voor de komende 25 jaar en daarna.

Meer info: www.jhlubbers-emmen.nl en www.traxx-zero.nl