BKV kiest voor TRAXX Zero klimaatneutrale diesel

BKV (Barneveldse Kraanverhuur B.V.) gaat TRAXX Zero diesel gebruiken om haar wagen- en machinepark CO2 neutraal te laten rijden. BKV kiest daarmee voor zuiniger, schoner en beter. Dat is de reden dat BKV gekozen heeft voor de klimaatneutrale diesel van TRAXX Zero. Op deze wijze wil BKV een concrete bijdrage leveren aan een schoner milieu en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Gecertificeerd CO2-neutraal

BKV heeft zich gecommitteerd om in 2017 TRAXX Zero klimaatneutrale diesel in te zetten om de CO2-impact van haar wagen- en machinepark te neutraliseren. De TRAXX Zero brandstof zal geleverd worden door Dalhuisen Olie uit Epe, erkend distributeur van TRAXX brandstoffen. In januari 2018 zal BKV vervolgens een certificaat ontvangen als bewijs dat haar CO2-restuitstoot is geneutraliseerd met CO2-credits conform de Verified Carbon Standard (VCS).

Ook klimaatneutrale brandstofleveringen

De vrachtwagens van Dalhuisen Olie rijden zelf ook CO2 neutraal middels TRAXX Zero. De brandstofleverancier uit Epe is met het programma ‘Dalhuisen Duurzaam’ al langer bezig met brandstofbesparing om haar CO2 uitstoot te reduceren. Het bedrijf behaalde eind 2014 de Lean and Green Star, vanwege een vermindering van 22 procent CO2-reductie in vijf jaar.

Over TRAXX Zero

TRAXX Zero klimaatneutrale diesel is een instapklare en kostenefficiënte oplossing voor bedrijven die CO2-neutraal willen werken. Door een optimale verbranding verlaagt TRAXX Zero het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – van dieselmotoren. Daarnaast worden de resterende CO2-emissies gecompenseerd met gecertificeerde klimaatprojecten. Deze efficiënte combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie zorgt voor een dieselbrandstof die de CO2-footprint van uw machinepark op gecertificeerde wijze tot 0 terugdringt.

Voor meer informatie:
www.barneveldsekraanverhuur.nl
www.dalhuisen.nl
TRAXX Zero productinformatie