2x Lean & Green Star voor TRAXX leveranciers

TRAXX leveranciers Dalhuisen Olie uit Epe en Slump Oil uit Heerenveen hebben de Lean & Green Star in ontvangst mogen nemen. De Lean & Green Star is een erkenning voor bedrijven die de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten in 5 jaar met minimaal 20% reduceren. Op die manier leveren Slump Oil en Dalhuisen Olie niet alleen een brandstof (TRAXX) die de CO2-uitstoot van bedrijven verlaagt, deze wordt ook op een CO2-vriendelijke manier geleverd.

Laurens Slump, directeur bij Slump Oil, geeft aan: “We zijn erg trots dat wij de Lean & Green Star én dus onze gestelde doelen hebben behaald! Het is onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid in acht te nemen, zowel intern in ons bedrijf, als extern naar onze klanten.” Peter Dalhuisen, commercieel directeur van Dalhuisen Olie, voegt toe: “Voor buitenstaanders klinkt het misschien vreemd dat juist wij als brandstofleverancier ook brandstofbesparing inzetten om CO2-uitstoot te reduceren, maar naast onze commerciële taak, vinden wij het gewoon belangrijk goed voor ons milieu te zorgen.”

3,7% minder CO2 door brandstofkwaliteit
De Lean & Green inspanningen van Dalhuisen en Slump Oil sluiten mooi aan bij het product dat zij uitrijden. TRAXX is een dieselbrandstof die continu de motor reinigt en een extra hoog cetaangetal heeft. Hierdoor lopen dieselmotoren efficiënter, zuiniger en dus CO2 vriendelijker – volgens tests gemiddeld 3,7%. Zo’n 10.000 bedrijven in Nederland gebruiken reeds TRAXX Diesel. Bekijk hier de video voor meer informatie over TRAXX Diesel.

Wat is Lean & Green?
Lean & Green is het toonaangevende duurzaamheidsconcept in de logistieke sector in Nederland waarbij bedrijven zich inzetten om hun CO2-uitstoot te verminderen. Bedrijven die in 5 jaar de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten met minimaal 20% reduceren, worden beloond met de Lean & Green Star. Naast Slump Oil en Dalhuisen zijn ook TRAXX leveranciers Van Kessel Olie uit Milheeze (Lean & Green Star) en Schouten Olie uit Alphen aan den Rijn (Lean & Green Award) actief in het Lean & Green netwerk.