2.775.727 kg CO2-besparing op 1 dag – lees hier hoe wij dat deden

Afgelopen week vond de Dag van de Duurzaamheid plaats. Wij hadden toen beloofd om alle op die dag geleverde liters TRAXX diesel door een slimme combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie volledig CO2-neutraal te maken. Zo ging dat in zijn werk:

1. Tank TRAXX EN590 diesel

TRAXX diesel voldoet aan de EN590 norm voor dieselbrandstof  – er zijn dus geen aanpassingen nodig of gevolgen voor de fabrieksgaranties van uw auto’s. U kan meteen probleemloos aan de slag!

2. Reduceer uw CO2-uitstoot

Door zijn efficiënte werking verlaagt TRAXX Diesel het brandstofverbruik en levert zo al een mooie CO2-reductie op!

3. Compenseer alle CO2-restuitstoot

De CO2-uitstoot die dan nog overblijft, compenseren wij met duurzame energieprojecten. De CO2 die hiermee wordt bespaard, neutraliseert (dus compenseert) feitelijk uw eigen restuitstoot.

4. Controle, verificatie en registratie

De CO2-compensatie projecten worden continu gecontroleerd, geverifieerd en geregistreerd door onafhankelijke auditoren zoals TÜV en PWC. Zij hanteren hiervoor de strenge eisen van de internationale Verified Carbon Standard norm.

5. Certificaat als bewijs

Middels een erkend certificaat van Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot, wordt bevestigd hoeveel CO2 werkelijk is gecompenseerd. Dit certificaat garandeert dat de CO2-compensatie ook daadwerkelijk en aantoonbaar heeft plaatsgevonden. Bekijk hier ons certificaat voor de Dag van de Duurzaamheid.

De cijfers op een rijtje

Op 10/10/2018 hebben wij onze volledige TRAXX Diesel afzet klimaatneutraal gemaakt. Rekent u even mee:

Liters TRAXX Diesel op 10/10: 827.562 liter
Benodigde aanpassingen aan voertuigen: geen / € 0
Brandstofbesparing: 2-5%
Kg CO2 gereduceerd: 102.702 kg
Kg CO2 gecompenseerd: 2.673.025 kg
Kostprijs CO2-compensatie per liter: € 0,015
Kostprijs compensatie van 1 kg CO2: € 0,0046

Meer informatie en praktijkvoorbeelden van CO2-compensatie

CO2-compensatie is – zeker in combinatie met CO2-reductie – een hele praktische, snelle én betaalbare manier om uw wagenpark te verduurzamen. Er bestaan echter nog steeds misverstanden rond de werking, het nut en de klimaatimpact van CO2-compensatie. Dat is jammer, want CO2-compenseren is juist een hele efficiënte manier om CO2 te voorkomen én uw wagenpark klimaatneutraal te maken.