Wat zijn de verschillen tussen TRAXX Diesel en gewone diesel?

TRAXX Diesel is een zuinige en schone EN590 dieselbrandstof voor bedrijven met moderne dieselvoertuigen en een eigen tankinstallatie. Door de unieke eigenschappen van TRAXX Diesel worden het brandstofverbruik, de uitstoot en de prestaties van machines verbeterd. Maar wat zijn die unieke eigenschappen? En wat zijn de grote verschillen met gewone diesel?

1. Reinigende werking zorgt voor minder vervuiling in motor

Dieselmotoren worden steeds geavanceerder, maar ook fijngevoeliger voor de minste verontreinigingen in het brandstofsysteem. Daarom bevat TRAXX extra krachtige reinigende moleculen met 4-voudige werking. Ze verwijderen alle vuilafzettingen in en op injectoren, verkleinen de kans op storingen van injectoren en optimaliseren de brandstofinspuiting. Hierdoor blijven de injectoren langer schoon en kan het brandstofsysteem optimaal blijven functioneren.

2. Maximale prestaties en meer vermogen door een betere inspuiting

TRAXX haalt het maximale rendement uit elke druppel brandstof. Hoe dan? Dankzij de krachtige reinigende moleculen krijgen vuildeeltjes uit de verbranding geen kans en blijven injectoren altijd schoner. Daarnaast zorgen deze unieke moleculen ook voor een betere doorstroming en snellere verneveling van de diesel. Resultaat: in deze recente praktijktest werd aan de waterrem 6,8% brandstofbesparing, 4,9% meer vermogen en 4,8% meer koppel gemeten.

3. Minder uitstoot van CO2, stikstof en roet

De efficiëntere verbranding heeft ook een positief effect op de emissie-uitstoot. Door het lagere brandstofverbruik gaat ook de CO2-uitstoot omlaag. Ook voor de lokale luchtkwaliteit en de gezondheid van uw medewerkers is er goed nieuws: dankzij de TRAXX moleculen verloopt de verbranding schoner, wat een lagere uitstoot van stikstof (NOx), fijnstof (PM) en roet (HC) oplevert.

4. Bacteriebestrijder voorkomt slijmslierten in diesel

Uniek is ook dat TRAXX diesel een bacteriebestrijder bevat. Tijdens het aftanken kunnen via de ontluchting bacteriën en vocht in de dieseltank terechtkomen. Dat kan razendsnel slijmslierten in de diesel veroorzaken. Bekijk hier de video hoe dat precies werkt. De TRAXX bacteriebestrijder voorkomt deze bacteriegroeiproblemen Bovendien is de TRAXX bacteriebestrijder bestand tegen de hoge temperaturen van bv. een dieseltank die in de zon staat of van warme retourdiesel uit het commonrail systeem. Zo wordt uw brandstof in alle omstandigheden continu beschermd tegen ongewenste stilstand en dure schades.

Alle verschillen tussen TRAXX en gewone diesel op een rijtje:

Al 12.000 Nederlandse bedrijven tanken TRAXX

TRAXX is een hoogwaardige EN590 dieselbrandstof die zuiniger, schoner en betrouwbaarder is dan standaard diesel. Geen wonder dat meer dan 12.000 bedrijven in Nederland al dagelijks TRAXX tanken. En voor de kosten moet u het ook niet laten: bij slechts 1,5% brandstofbesparing is de meerprijs reeds terugverdiend.

Wilt u meer weten over de eigenschappen van TRAXX Diesel of meteen een offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op met de TRAXX leverancier in uw regio.