TuinVisie realiseert CO2-compensatie van 1.130.500 kg met TRAXX Zero diesel

Onlangs ontving TuinVisie het TRAXX Zero-certificaat voor haar CO2-compensatie van 1.130.500 kg in 2020. Hugo Kok, directeur TuinVisie kreeg het TRAXX Zero-certificaat uit handen van Leendert Verheul, directeur Transportbedrijf Verheul B.V. Bij TuinVisie heeft men voor hun transporten voor TRAXX Zero diesel gekozen zodat hun producten klimaatneutraal geleverd worden. TRAXX Zero reduceert namelijk het brandstofverbruik van dieselmotoren en de resterende CO2-emissies wordt compenseert door te investeren in gecertificeerde, duurzame energieprojecten.

Als handelsonderneming zetten we dagelijks vele vrachtwagens in voor het transport van onze producten. We zijn ons bewust van de impact van het transport op het milieu, maar transport is simpelweg onmisbaar voor de bedrijfsvoering. Als duurzame onderneming hebben we daarom, samen met onze vaste transportpartner Transportbedrijf Verheul B.V., gekozen voor TRAXX Zero CO2-neutrale diesel. Met deze keuze dragen we een concrete bijdrage aan het tegengaan van de klimaatverandering en verkleinen we de milieu-impact van onze werkzaamheden.” aldus Hugo Kok, directeur TuinVisie.

Hoe werkt TRAXX Zero?

Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik – en daarmee de CO2-uitstoot – van dieselmotoren. Om de resterende CO2-emissies te compenseren, investeert TRAXX in gecertificeerde duurzame energieprojecten, zoals bijvoorbeeld waterkrachtcentrales. Met het positieve CO2-effect dat hierdoor ontstaat, wordt dan de eigen resterende CO2-uitstoot geneutraliseerd. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken.

Gecertificeerd klimaatneutraal

Voor de CO2-compensatie doet TRAXX Zero beroep op klimaatprojecten die gecertificeerd zijn conform de Verified Carbon Standard (VCS) en die gegarandeerd CO2 reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals TÜV.

Schonere lucht door reductie stikstof en fijnstof

Door de optimale verbrandingseigenschappen heeft TRAXX Zero ook een positief effect op de uitstoot van schadelijke emissies zoals stikstof (-9,5%) en fijnstof (-5,3%). Deze reductie leidt tot een verbetering van de lokale luchtkwaliteit, wat belangrijk is voor de gezondheid van medewerkers en omwonenden.

Duurzame brandstofleveringen

TuinVisie’s TRAXX Zero-leverancier, Dalhuisen Olie B.V, spant zich actief in om ook de milieu-impact van haar brandstofleveranties te verkleinen. Zo heeft Dalhuisen Olie B.V. de Lean & Green Star voor duurzame logistiek behaald. Dit betekent dat zij in 5 jaar minimaal 20% minder CO2 heeft uitgestoten tijdens brandstofleveranties aan klanten. De resterende CO2-emissies worden gecompenseerd via het TRAXX Zero-programma.