TRAXX kennissessie “Diesel en Duurzaamheid” op de Bouwmachines Kennisdag

Duurzaam werken met bouwmachines. Een belangrijke sleutel tot succes is de brandstof. TRAXX geeft op woensdag 6 december a.s. tijdens de BouwMachines Kennisdag in Harderwijk concrete handvatten hoe de CO2-footprint en uitstoot van schadelijke stoffen met slimme dieselbrandstoffen kan worden beperkt. Lees hieronder de volledige aankondiging van organisator Vakmedianet:

Event: Dieselspecialist geeft handvaten tijdens kennisdag

Tijdens de kennissessie verzorgd door productspecialist Bart De Keuster van TRAXX, wordt dieper ingegaan op de relatie tussen motortechniek, brandstofkwaliteit en milieu. TRAXX verdiende op dit terrein haar sporen ruimschoots. Het bedrijf investeerde veel en met succes in het verbeteren van de dieselkwaliteit voor met name het ‘zware dieselsegment’. Machinisten weten met de diesel van TRAXX een meer dan interessante brandstofbesparing te realiseren, de CO2-emissie te beperken en de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Inmiddels tanken al meer dan 10.000 bedrijven hun machines af met TRAXX diesel.

Al 14 jaar inspelen op dieseltrends

TRAXX verscheen in 2003 op de markt toen duidelijk werd dat rode diesel niet voldeed aan de eisen van de eerste commonrail motoren die toen op de markt kwamen. TRAXX kwam daarop met een nieuwe dieselkwaliteit met een betere smering en een hoger cetaangetal die wél geschikt was voor commonrail motoren. Inspelen op ontwikkelingen bleef TRAXX vervolgens doen. Met de opkomst van biodiesel werd bacteriegroei in opslagtanks en de dieseltanks van machines een probleem. TRAXX anticipeerde hierop met een unieke preventieve bacteriebestrijder. Bacterieproblemen en verstopte brandstoffilters zijn dan ook verleden tijd bij TRAXX-gebruikers.

Inmiddels is duurzaamheid een belangrijk item binnen onze maatschappij. Terecht: we moeten deze planeet op een verantwoorde wijze doorgeven aan toekomstige generaties. TRAXX speelde hierop adequaat in met de ontwikkeling van een nieuwe generatie TRAXX diesel die het verbrandingsproces optimaliseert en zo de CO2-uitstoot verlaagt en de emissies van stikstofoxiden en fijnstof terugbrengt. Om dit technisch voordeel om te zetten naar een commercieel voordeel, ondersteunt TRAXX haar klanten daarnaast met tools, handleidingen en duurzaamheidsadviezen bij bijvoorbeeld aanbestedingen. Zo helpt het bedrijf ondernemers gericht op weg met het behalen van succes op de CO2-Prestatieladder.

TRAXX Zero

Meest recente ontwikkeling van TRAXX is TRAXX Zero, een dieselbrandstof met 0% CO2-impact. Klimaatneutraal dus. Kern van deze brandstof is dat de CO2-uitstoot door een efficiënte verbranding wordt gereduceerd. De CO2 die dan nog overblijft, wordt gecompenseerd met  gecertificeerde duurzame milieuprojecten als windmolenparken. TRAXX Zero verstevigt de leidende positie van TRAXX als leverancier van duurzame én kostenefficiënte dieselbrandstof nog verder.

Tijdens de presentatie gaat Bart De Keuster ook in op de toekomst. Alternatieve duurzame brandstoffen gaan het toneel betreden. Welke brandstoffen zijn dat, wat zijn hun kansen, kun je er als ondernemer ‘mee uit de voeten’? De Keuster verhaalt over de visie van TRAXX op de brandstoffenmix voor de toekomst in het bouwsegment, vanuit zowel duurzaam als praktisch oogpunt.

Meer weten of aanmelden voor de Bouwmachines Kennisdag: www.bouwmachineskennisdag.nl