TRAXX Diesel ontvangt Lean and Green certificaat

Tijdens de Lean & Green bijeenkomst van 26 maart jl. heeft TRAXX het Lean & Green Tool certificaat ontvangen voor haar dieselbrandstof. Een Lean & Green Tool is een product dat bijdraagt aan CO2-reductie en aan kostenbesparing. Het certificaat werd overhandigd door Harsha van Dijk, programmamanager van Lean & Green. Het is de eerste keer dat een product, geïnitieerd vanuit bedrijven die reeds deel uitmaken van het Lean & Green Logistics netwerk, als Lean & Green Tool wordt gecertificeerd.

Bart De Keuster, productmanager van TRAXX Diesel, legt uit: ‘Achter TRAXX Diesel schuilt een sterke combinatie van product – leverancier. TRAXX Diesel is een schone en kostenbesparende hoogwaardige dieselbrandstof. Met ruim 10.000 gebruikers en een marktaandeel van ca. 8% in de ‘thuistankmarkt’ heeft het zich ruimschoots in de praktijk bewezen. Bovendien wordt TRAXX Diesel bij de klant geleverd door 4 brandstofleveranciers die zelf ook deel uitmaken van het Lean & Green netwerk (waaronder 3x de Star voor Logistics). Op deze manier ontstaat een krachtige combinatie van een CO2-reducerend product én van een brandstofleverancier die zelf CO2 vriendelijk werkt.”

3,7% minder CO2 door brandstofkwaliteit
TRAXX Diesel is een hoogwaardige dieselbrandstof voor moderne dieselmotoren. Door zijn sterke reinigende werking en extra hoge cetaangetal blijven injectoren schoner en verloopt de verbranding sneller. Dit vertaalt zich in een motor die efficiënter, zuiniger en dus schoner loopt. Resultaat: een structurele brandstofbesparing en minder uitstoot van CO2 (-3,7%), NOx (-9,5%) en fijn stof (-5,3%). Daarnaast bevat TRAXX Diesel ook een efficiënte bacteriebestrijder en een unieke controlevloeistof. Bekijk hier de video voor meer informatie over TRAXX Diesel.

Over Lean & Green
Lean & Green is het toonaangevende duurzaamheidsprogramma in de logistieke sector in Nederland waarbij bedrijven zich actief inzetten om hun CO2-uitstoot te verminderen. Bedrijven die in 5 jaar de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten met minimaal 20% reduceren, worden beloond met de Lean & Green Star. Ook de TRAXX leveranciers maken deel uit van het Lean & Green Logistics netwerk (Dalhuisen Olie, Slump Oil en Van Kessel Olie met de Lean & Green Star, Schouten Olie volgt op de voet met de Lean & Green Award).