Tips om water en vuil tijdens tanken in de dieseltank te voorkomen

Trekker fabrikanten ontwikkelen steeds schonere dieselmotoren met fantastische prestaties. Keerzijde van de medaille is dat die motoren ook erg gevoelig zijn voor de geringste vervuiling in het brandstofsysteem. Wist u bijvoorbeeld dat een dieselinjector werkt met interne spelingen van minder dan 0,003 mm?

Uw medewerkers spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens het aftanken kan namelijk zomaar ongemerkt vuil en water in de diesel terecht komen. Maak uw chauffeurs en machinisten daarom alert op deze tips waarmee u al veel problemen kunt ondervangen:

  • Reinig het gebied rondom de tankdop vóórdat je deze losdraait
  • Controleer de vulopening van het vulpistool vóór het tanken en maak het schoon
  • Tank het voertuig altijd volledig af aan het einde van de werkdag
  • Vermijd stof en water tijdens tanken. Tank bijvoorbeeld niet nabij een wasplaats of wanneer andere voertuigen voorbijrijden
  • Maak de tankdop schoon vóórdat je deze terugplaatst. Meestal zit de beluchting van de tank hierin verwerkt.

Bekijk onze tips in de video

Ook brandstofkwaliteit maakt verschil

TRAXX Diesel is al 18 jaar dé referentie in Nederland op het gebied van dieselkwaliteit met een enorme trackrecord bij meer dan 12.000 bedrijven. TRAXX dieselbrandstof bevat revolutionaire reinigende moleculen die vuil in de injectoren voorkomen en aanwezig vuil verwijderen. Ze verminderen slijtage aan de injectoren en verbeteren de verbranding. Bovendien bevat TRAXX een beproefde bacteriebestrijder, waterafscheider en anti-oxidanten om vervelende bacterieproblemen en verstopte filters tegen te gaan.

TRAXX Diesel is onze meest performante dieselbrandstof met de hoogste betrouwbaarheid en het laagste energieverbruik per kilometer of draaiuur. Meer weten? Neem dan contact op met de TRAXX leverancier in uw regio of vul onderstaand contactformulier in.